Een drukke 21 april? 5 Thuis-activiteiten voor en na Erfgoeddag

Ben je helemaal geïnspireerd door het thema 'Thuis', maar zit je agenda voor zondag 21 april al vol? Of heb je gewoon nog honger naar meer? Laat je dan verleiden door een van de activiteiten die plaatsvinden rond het weekend van Erfgoeddag. 

Stemmen van thuis in DESINGEL

Want in welke thuis kan je je veilig weten? Welke thuis wordt (niet) vergeten? 

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april kan je in DESINGEL terecht voor een meeslepende muziektheatervoorstelling van de YouYou Groep. Het vocaal performance-ensemble toont steeds de bevrijdende kracht van de stem. Verwacht je aan een hedendaagse versie van de legende over de fluitist die een stad van een rattenplaag verlost. Een verontrustende figuur, een rattenvanger, een engel van wraak, een ontvoerder van kinderen, een sjamaan die met dieren spreekt. Wanneer zijn beloning uitblijft, is een plaag niet meer te vermijden.

Nog op 20 april kijk je naar naar de dansvoorstelling "Toi, Moi, Tituba" van Dorothée Munyaneza. De choreografe liet zich hiervoor inspireren door een personage uit een roman van Maryse Condé: Tituba, een zwarte vrouw en zogenaamde heks. Ze geeft een stem en een lichaam aan wie door koloniale onderdrukking werd weggeveegd. 

Stap in de fantasie van FroeFroe in De Studio

Op vrijdag 19 april gaat in De Studio "Prins Arthur V" in avant-première, een nieuwe poppentheatervoorstelling van Theater FroeFroe. Het is een meeslepend, fantasierijk verhaal over de minst sympathieke poppenspeler ooit. De bezeten marionettist wil een laatste keer schitteren voor de keizer en bedenkt hiervoor een sluw plan. De relatie met zijn moeder speelt hierin een belangrijke rol. Families, het is toch altijd wat thuis...

Voel je nog meer thuis in het Red Star Line Museum

Op dinsdag 23 en donderdag 25 april organiseert het Red Star Line Museum een workshop samenlezen. Via gedichten rond het thema 'thuis' en het verhaal van Einstein praat je samen met de andere aanwezigen over wat je raakt. Een bezoek aan de tentoonstelling "Een gewilde vluchteling" is inbegrepen bij je inschrijving. 

Nog op 23 april is er 's avonds een dansworkshop. Want over heimwee kan je praten, maar ook in beweging en dans ga je op ontdekkingstocht naar wat (t)huis en heimwee voor jou betekenen.

Een nieuwe thuis in New Lovin?

Nog tot 12 mei kan je in Kunsthal Extra City terecht voor de performatieve tentoonstelling "New Lovin" van David Bernstein. De rode draad in de expo zijn machtsverhoudingen, en hoe die worden verbeeld of gesymboliseerd. Het centrale werk van de expo is een altaarstuk dat in performances van de kunstenaar geactiveerd wordt. Hierin liggen de blauwdrukken verstopt van een nieuwe, utopische stad in België, waar iedereen zich thuis kan voelen. Toch? 

Zin in nog meer erfgoed? Check dan zeker de Erfgoed app en/of Erfgoedkaart van FARO! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Musea en Erfgoed Nieuwsbrief Erfgoedlab Nieuwsbrief Educatief aanbod stedelijke huizen voor onderwijs