Ga op stap met de hele familie: 5 tips voor jong en oud

Op zoek naar een originele activiteit voor het hele gezin? Trek erop uit tijdens Erfgoeddag! Op verschillende locaties doe je mee aan workshops, zoektochten of interactieve rondleidingen. Zo gaan zelfs de allerjongsten aan de slag met eeuwenoud erfgoed. Een greep uit het aanbod:

Luister naar de verhalen van Het Steen

Er waren ooit... kerkers, reuzen en slechteriken in Het Steen! Kinderen luisteren zonder twijfel met open mond naar de vele verhalen die de 800 jaar oude burcht verborgen houdt. Tijdens een rondleiding brengen professionele verhalenvertellers de verhalen stapsgewijs tot leven. Wist je bijvoorbeeld dat er diep in de kelders vroeger gevangenissen waren? Of dat de reus Lange Wapper 's nachts achter dronkaards liep? Het wordt een leerrijke ervaring voor de hele familie! 
 

Verdwaal tussen het WERFgoed bij STORMKOP

De verlaten scheepswerf roept om avonturiers! Op de tijdelijke zomerwerfplek van STORMKOP dwaal je van het drijvende huis naar spannende of eigenwijze verhalen van KAMPING STORMKOP. Hoofden op hol, knieën vuil en haar in de war, in deze maritieme speeltuin vindt je kind een thuis tussen het WERFgoed. Een verfrissing vind je aan de DOKBAR.

Maak een thuisvlag in het MAS

Wie zich creatief wil uitleven, moet in het MAS zijn. Na een interactieve tour door de familie-expo 'Iemand thuis?', ga je aan de slag in het atelier. Samen maak je je eigen thuisvlag. Je gaat op zoek naar de unieke kenmerken van je thuis: wat maakt jullie thuis speciaal? Zijn het broers, zussen of misschien wel een huisdier? Wonen jullie in de stad of op het platteland? Ontdek de geur en kleur die jouw thuis bijzonder maken. 

Knutsel een spookhuis in M HKA

Brrrr... zin om eens lekker te griezelen? Of vind je spoken helemaal niet eng? In het M HKA maken kinderen een kamer die vol verstopte spoken zit. Daar zou ook kunstenaar Jim Shaw van genieten, want hij was gefascineerd door monsters en door de griezelfilm Thirteen Ghosts. Zijn werk bewonder je achteraf gratis in het museum.

Bouw mee aan een kunstzinnig nest

Bouw je mee aan een kunstwerk? In de gangen, hokjes, hoekjes en kieren van Kunsthal Extra City bouwen kleine wezens ongestoord hun nesten. Ga samen op zoek naar vergeten spullen in het gebouw en bouw mee aan een eigentijds nest. Dat nest zal huisvesten in Kunsthal Extra City en behoort tijdelijk tot de tentoonstelling ‘Periphery’. 

Zin in nog meer erfgoed? Check dan zeker de Erfgoed app en/of Erfgoedkaart van FARO! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Musea en Erfgoed Nieuwsbrief Erfgoedlab Nieuwsbrief Educatief aanbod stedelijke huizen voor onderwijs